Hoppa till textinnehållet

Coronaviruset - ekonomi och tips

Sparande, lån, jobb, resor och företagets likviditet. Coronaviruset kan påverka många saker - både för privatpersoner och företagare.

 

Som lokal aktör med ett stort engagemang för vårt gemensamma samhälle vill vi vara med och ta hand om dessa utmaningar tillsammans med våra kunder.

 

Här har vi samlat lite tips och information för dig som privatperson. Är du företagare hittar du tips och information här.

Ulrica-akuten - goda ideér som gör skillnad!

Föreningen Grönahögs bygdegård

Föreningen Grönahögs bygdegård ordnade en Halloweenpromenad utomhus för barn och ungdomar. Ett nytt evenemang för i år som tillkommit istället för ordinarie verksamheter de brukar ha inne i bygdegården.

 

Detta är ett exempel på en av alla fina idéer och initiativ som föreningar hittat på och fått ekonomiskt stöd från vår Ulrica-akut.

Halloweenutklädda barn och vuxna på en rad

Stöd till privatpersoner

Är du drabbad av corona och inte kan jobba?

Är du sjukskriven, i hemkarantän eller har mist jobbet på grund av coronaviruset? Vår expert tipsar om hur man kan se om sin ekonomi.

Behöver du hjälpa en närstående att betala räkningar?

Om en närstående blir sjuk och behöver hjälp att utföra olika bankärenden kan det vara bra att veta vad som gäller. Här har vi samlat information om vilka sorters fullmakter som finns och vad du ska tänka på.

Vad händer världens börser?

Följ Swedbank och Sparbankernas experters syn på marknaden och vad du bör tänka på just nu.

Övrig information

Vi finns här för dig!

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Just nu ber vi dig dock att undvika att besöka oss på kontoret och om möjligt istället göra dina bankärende via appen, internetbanken eller telefon. 

 

Vill du ha hjälp med guidning av alternativ slå oss en signal på 296 00.

kvinna sitter vid ett skrivbord tittar in i kameran och ler, hörlurar runt halsen

Våra fysiska kundevent ställs in tills vidare

I normala fall ordnar vi regelbundet olika träffar med olika teman för våra kunder. Med tanke på hur läget ser ut för tillfället följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och skjuter på dessa till framtiden. 

 

I möjligaste mån försöker vi istället att ordna digitala träffar via bl a Teams eller Youtube. 

Eventyta med ståbord och svarta väggar

Vanliga frågor och svar i spåren av covid-19

Många hör av sig till oss nu med frågor i anslutning till coronaviruset. Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar.

skyddar du dig från bedrägerier

Just nu passar många på att försöka luras. Men med kunskap om hur det brukar gå till kan du skydda dig. Vi har listat vad du bör tänka på, både som privatperson och företag.

Spartips i coronatider

Att coronaviruset har förändrat vårt sätt att leva kan nog alla skriva under på. Du går förmodligen inte på bio och konserter just nu? Och kanske är en av de som jobbar hemma? Ja, då kan det finnas en del utgifter du inte längre har – och som kan läggas i ett sparande istället.

 

Resa i Coronatider? Det här gäller.

Coronaviruset förändrar hela tiden vad som gäller, inte minst när det kommer till resor. Har du en planerad resa som du behöver av- eller omboka? Här kan du läsa mer om vad du bör tänka på. 

Stöd till företag

Vi finns här för dig som företagare!

Att driva företag har blivit annorlunda för många såhär i coronatider. Här har vi samlat information för dig som är företagskund hos oss. 

Kvinna står vid blankettställ