Visionen av att skapa en plats som innefattar de många delarna som de båda brinner för. Efter ett tag landade de i den gemensamma nämnaren hudvård. Nu ett år senare driver Jenny och Carolina butiken Vagus, som är en konceptbutik där just bl.a hudvård står i fokus. 

Den 5/7 öppnades portarna till Vagus för första gången och nu välkomnar butiken in er till ett riktigt krämpalats på Storgatan i Ulricehamn.

Nyfiket frågade vi vad namnet kommer ifrån, och mycket riktigt är det inspirerat av Vagusnerven. Denna kringirrande nerv som styr våra sinnen och kroppens livsviktiga funktioner. X-nerven som leder viljans kraft, förmågan och våra drömmar. Nyckelord i Vagus utformade vision.

- Vi vill att alla ska känna sig välkomna och du behöver inte vara en expert för att börja med hudvård. Inte heller ha några speciella behov eller problematik, utan det kan faktiskt bara vara ett nytt härligt tillskott i en redan fungerande rutin eller varför inte köpa en nischad doft, något som du kanske inte har känt förut. Hudvård ska vara roligt, och här jobbar vi med varumärken som vi både älskar och som går i linje med våra värderingar att sortimentet ska vara genomtänkt och hållbart, berättar Carolina.

Hyllorna pryds med spännande varumärken, både för den som söker resultatinriktad hudvård, hållbara träningskläder med kompression eller ett doftljus för hemmet. För den doftintresserade så finns det parfymer i en uppsjö av härliga doftnoter i butiken. Jenny visade oss deras variation av parfymer som doftade allt från rökigt körsbär med toner av läder till en blommande symfoni med patchouli.

Det finns även genomtänkt svensktillverkad makeup som fokuserar på minimalism och hållbarhet. Där en produkt i passande färg kan pryda både läppar, kinder och ögon.

Carolina berättar vidare att tanken med butiken är att det ska finnas något för alla. De flesta produkter är unisex och är inte gjorda för en viss målgrupp.

Inte att glömma så hittar du även ett litet café hos Vagus. Med prydliga små bakverk till en slät kopp kaffe för den som bara vill insupa atmosfären. Och i slutet av september kommer även ansiktsbehandlingar och massage finnas för bokning i den lilla salongsdelen.

- Vi upplever att kontakten med Sparbanken i Ulricehamn har varit precis som vi önskat. Rådgivningen har varit upplysande, genomtänkt och personlig. Vi har blivit uppmuntrade och påhejade.