På en liten bank blir alla större
Ulricehamns Sparbank är den stora lilla banken. Vi har den lilla bankens närhet, engagemang och service. Och samtidigt har vi den stora bankens kompletta tjänsteutbud, fördelaktiga erbjudanden och digitala lösningar.

Ulricehamns Sparbank verkar i en levande stad med starkt näringsliv. Det är många saker som bidragit till att Ulricehamn växer, vågar skapa stora evenemang och utvecklas positivt. Vi tror att en viktig ingrediens är att det finns en stark sparbank på orten som kan vara med och bidra till utvecklingen. Vi jobbar varje dag för att utveckla Ulricehamn på olika sätt.

Att jobba på Ulricehamns Sparbank
Vi vill vara en bra arbetsplats och vi tar hand om vår personal. Detta är något vi aktivt arbetar för på många sätt. Bland annat har vi en personalrestaurang och vi gör olika friskvårdssatsningar. Som anställd i Ulricehamns Sparbank har man möjlighet att vara med och utforma sin roll och man har bra utvecklingsmöjligheter.

Tjänsten som Bolagsjurist
Som bankens bolagsjurist har du en central roll för att bevaka och säkerställa att banken är compliant med de regelverk som finns inom finansmarknaden. Arbetet kommer att ge dig både en stor förståelse av bankens hela affärsmodell och en djupgående insyn i väsentliga delar av bankens olika verksamheter. Som en naturlig del i arbetet kommer du att jobba nära de kontrollfunktioner som banken samarbetar med andra Sparbanker kring (riskkontroll, compliance och internrevision). Du blir en av medarbetarna i vår administrativa avdelning. Vi erbjuder dig ett intressant och roligt arbete med spännande utmaningar i en föränderlig miljö.

Som bolagsjurist kommer du:

  • Bevaka, informera och fortlöpande utbilda/stödja organisationen om nyheter inom regelverksområdet.
  • Ansvara för att upprätta förslag på policys och instruktioner samt driva och anpassa banken till kommande nyheter inom regelverksområdet.
  • Inneha rollen som centralt funktionsansvarig (CFA) med det övergripande ansvaret för att driva frågorna inom AML- området. Du kommer att jobba nära bankens AML-granskare i dessa frågor.
  • Ingå som ledamot i bankens Riskråd och AML-råd.
  • Vara ett stöd för medarbetare vid internjuridiska frågor.
  • Vara ansvarig för tillståndsfrågor i banken och ansvarig för kontakterna med Finansinspektionen.
  • Vara drivande vid genomförande av nya processer eller arbetsrutiner inom dina ansvarsområden.
  • Granska och säkerställa bankens väsentliga avtal.
  • Vara klagomålsansvarig med övergripande ansvar för bankens hantering och utveckling av klagomål.
  • Till viss del lämna muntlig och skriftlig föredragning för styrelse och bankledning gällande ämnen inom ditt ansvarsområde.

Vem är du?
Du har en juristutbildning och gärna några års erfarenhet av juridiskt arbete eller annan relevant erfarenhet. Dina personliga egenskaper är viktiga och vi värderar en person som arbetar snabbt och målinriktat, detta i kombination med gott omdöme och stort lösningsfokus. Du är van vid att arbeta i en affärsorienterad organisation och tycker om att arbeta självständigt, tänka nytt, ta eget ansvar och fatta beslut. Som person är du även förtroendeingivande och har lätt för att knyta kontakter och skapa relationer.

Mer information och ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Känner du att det skulle vara en intressant och rolig utmaning är du välkommen med din intresseanmälan och CV till senast den 31 mars 2019.

Har du frågor om jobbet så ring gärna Tony Wilgotson, 0321-29652 (adm chef) eller Melker Ström, 0321-29601 (vd).

Facklig kontaktperson är Jenny Cederteg, 0321-29657