Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Säkerhet

Banken är för sin verksamhet beroende av omvärldens förtroende. En väsentlig del av detta är våra kunders förtroende för banken och för bankens säkerhetssystem. För att vi ska kunna upprätthålla förtroendet krävs bland annat att vi visar respekt för kundernas rättmätiga krav på personlig integritet, sekretess och säkerhet. Bankens behandling av uppgifter om kunders förhållanden och affärer skall ske på ett korrekt sätt och under sådana former att ingen obehörig får del av uppgifterna.

Banken har på flera områden regler för att kunna leva upp till dessa krav, bland annat behandling av personuppgifter, banksekretess, säkerhet och cookies.

Gemensamt ansvar
När personlig information ska utbytas mellan två parter, t.ex. mellan kund och bank, används ett antal skyddsåtgärder för att informationen inte ska komma i orätta händer, förvanskas eller förstöras. Både vi som bank och du som kund ansvarar för att informationen hanteras på rätt sätt.

På följande sidor beskriver vi hur vi hanterar dina personuppgifter, vad banksekretess innebär, samt att vi skyddar dina uppgifter från obehörig insyn och förändring. Vi beskriver även vad vi som bank gör och vad du som kund kan göra för att upprätthålla skyddet av informationen. Vi lämnar konkreta råd och tips på hur du kan skydda dig mot olika typer av vanliga bedrägerier.

Mamma med två barn som tittar på olika skärmar.

Se upp för falska samtal!

Just nu ringer många bedragare och påstår att de är från bland annat banken eller Polisen. De vill komma åt koder och andra personliga uppgifter. Vi ber aldrig om kortrummer eller koder - vare sig på telefon eller mejl! Lämna aldrig ut dina personliga uppgifter via mejl, telefon eller sociala medier. Får du den här typen av samtal: Lägg genast på.

Stäng Skriv ut