Klasserna 6AB på Ulrikaskolan åkte till Stockholm över dagen och gjorde olika studiebesök i grupper som sedan redovisades för varandra och åk 3-5 på Ulrikaskolan.

"Platser eller byggnader vi la märke till!" - utdrag ur elevtexter från klass 6AB:

  • Framför det stora fina slottet fanns det massor av vakter som stod med gevär och stirrade rakt fram. Slottet hade typ en ljusbrun färg och hade massor med detaljer. De måste varit jobbiga att göra. På ena sidan av slottet var det en massa människor som renoverade.
  • Vi var och kollade på Åhlens. Det var ett stort köpcenter med rosabruna tegelstenar som väggar. På en av väggarna stod det med stor guldig text Åhlens. På våning ett var det en massa skyltfönster. Ingången var stora skyltdörrar i glas.
  • Det var högt i tak i slottet och det ekade. Det var byggt i sten och det var två stora portar. Det var många målningar och det var minst 5 m till taket. Det kom in en vakt med sitt gevär och vände.
  • Vi gick in i slottets huvudentré. Där inne var det grått, högt i tak och så ekade det. Det var en trappa på höger sida och på vänster sida var det någon ingång till en utställning. När vi var därinne kom en soldat och man hörde verkligen att det ekade när han stampade i golvet. På slottets utsida är det mycket fönster.
  • I Storkyrkan finns det färger och man såg folk på bänkarna. Det var tyst och man fick inte ha mössa på sig. När man tittade upp i taket såg man konst.
  • Djurgårdsfärjan tar en från centrum till Djurgården. Båten var inte så stor men många fick plats. Den var vit och symmetrisk, den var likadan fram som bak. När man står i båten ser man massa stolpar och bänkar.
  • Jag kommer ihåg från igår när vi var i Storkyrkan. Den hade fina bilder i taket och på sidorna. Det var varmt där. Det kändes bra när vi var där inne. Det var också spännande att se olika bilder. En staty som jag kommer ihåg är Sankt Göran och draken. Den var speciellt fin tycker jag. Jag kommer ihåg bilder på änglar och de var stora. Fönstren satt högt upp i taket och dörrarna till ingången var stora och hade många fina detaljer.