Ulrikaskolan klass 5AB

2019-05-21 12:25

Hej, här kommer lite bilder från två av våra besök vi har gjort med hjälp av pengen ifrån er. Vilka dagar vi har haft, tusen tack för ert bidrag.

 

Vi hade turen att vår ena klass vann en tävling "10 s" vårterminen i 4:an. Vinsten var en dag på Universeum. Tillsammans med bidraget från er kunde vi därför låta båda grupperna vara med på Universeum samt ha pengar över till Djurparken.

 

Den 4/9 bar det iväg till Universeum. Vi delade in 5 AB i två grupper. Först fick den ena gruppen besöka kemilabbet, där fick varje elev bli en kemist för en dag. Under tiden var den andra gruppen på avdelningen kropp och hälsa, där fick man testa olika utmaningar som tex spänst, styrka och smidighet. Därefter bytte grupperna plats. Efter lunchen som var och en hade med sig vandrade vi genom nordens djur ner till regnskogen. Eleverna fick i uppgift att skriva ner fakta om två djur som de sedan skulle arbeta vidare med i klassrummet. En helt underbar dag!

 

Den 17/9 gjorde vi en heldag på Borås djurpark, även här fick vi en fantastisk dag. Vi bokade in två "lektioner", den ena handlade om de vilda djuren på savannen och den andra om aporna. 5 AB delades in i två olika grupper, varje grupp fick en "lektion". Efter lektionen fick eleverna strosa runt på djurparken i olika smågrupper. De fikade, åt lunch och tittade på djuren.

 

Tro det eller ej men vi har till och med pengar kvar. För dem tänker vi att vi ska köpa pizza till 5AB som vi delar på. Detta gör vi förmodligen sista skolveckan.

 

Alla elever har varit väldigt positiva när vi har utvärderat våra resor. Återigen, tusen tack för ert bidrag!