Hoppa till textinnehållet

Rapporter från skoldagar med Guldkant!

Ungefär 140 klasser och över 2 800 elever har ansökt om att sätta guldkant på skoldagen och göra roliga saker med sin klass. Här hittar du återrapporteringar från de olika aktiviteterna klasserna har hittat på!

Nedan presenterar vi klassernas roliga aktiviteter och återrapporteringar varteftersom de kommer in.

Rapporter

Inga nyheter

Guldkant på skoldagen - Barn - Aktivitet

2019 avsatte Sparbanksfonden Ulrica totalt ca 1,4 miljoner koronor till alla grundskoleklasser i Ulricehamns kommun. För att sätta Gudlkant på en skoldag kunde lärare, tillsammans med sin klass, ansöka om 500 kr per elev för att göra något utöver det vanliga. En spännande resa, ett inköp eller något annat roligt projekt som klassen drömt om. 

Ansökningarna skulle vara inne före den 10 maj i år för att hinna betalas ut och genomföras innan utgången av läsåret 2018-2019. Det har varit en stor spridning på vad klasserna hittar på. Den vanligast förekommande utflykten har varit Universeum. Här följer några andra exempel på vad man har hittat på;

 

  • Inköp av instrument, balansredskap och robotar
  • Besök på olika badhus, nöjesparker, äventyrsbanor, trampolinparker, skidbacken och djurpark
  • Studiebesök i olika städer; Göteborg, Stockholm, Gränna/Visingsö mfl.
  • Restaurangbesök, bowling, bio och avslutsmiddagar
  • Olika temabesök i klassen: ”Cirkusskola”, ”Showkul”

Ungefär 140 klasser och över 2800 elever har hittat på roliga saker med sin klass. Sparbanksfonden Ulrica har därför betalat ut drygt 1,4 miljoner kronor. Några av klasserna kommer att genomföra sina aktiviteter nu de sista veckorna på terminen.

 

Via knappen nedan skickar man in en kortare dokumentation som visar vad klassen gjort och så presenteras aktiviteterna här (längst upp på sidan) varteftersom de kommer in.