Hoppa till textinnehållet
Aktivt val

Ulrica-akuten

Har du en god idé som kan göra en positiv skillnad för någon annan i kämpiga coronatider? Då vill vi gärna hjälpa dig att genomföra den!

Coronavirusets framfart gör att vi står inför en svår samhällsutmaning som kräver att vi hjälps åt på alla plan. Vi vet att det finns en massa goda idéer ute bland människor, föreningar och organisationer i Ulricehamn - idéer som om de blir verklighet, kan göra en positiv skillnad för någon annan i dessa svåra tider.

Ulricehamns Sparbank har via Sparbanksfonden Ulrica möjlighet att investera stora delar av sitt tidigare överskott i projekt och framtidssatsningar i Ulricehamnsbygden. Nu inför banken genom Ulricafonden något vi kallar Ulricaakuten, ett ekonomiskt stöd för att ge kraft till initiativ som stärker gemenskap och underlättar för de som drabbas hårt i spåren av coronaviruset.

Stödet riktar sig främst till föreningar och organisationer i bankens verksamhetsområde som kan erbjuda andra hjälp eller aktivering i vardagen. Är ni inte en förening eller organisation men har en superbra idé ändå som ni skulle kunna genomföra, ansök så hör vi av oss. 

Fyll i samtliga fält i ansökan nedan och beskriv ert projekt eller idé. Vi kommer att fatta snabba beslut, redan inom en vecka får ni besked, för det är nu hjälpen behövs. Om man får beviljat bidrag kontaktar vi er för mer uppgifter kring utbetalning.

Här hittar du mer information om ansökningsprocessen

Ansök här

Stödet riktar sig till föreningar och organisationer i hela bankens verksamhetsområde.

Beskriv ditt projekt nedan och hur det ska gå till. Beskriv din egen insats och vilka kostnader som finns i projektet.

 

 

Efter avslutat projektet ska slutredovisning av hur beviljade medel använts skickas in till Sparbanksfonden Ulrica. Redovisning mailas till: 

Frågor och svar

Läs igenom frågor och svar innan du ansöker om Ulrica-akuten. Här finns mer information om hur det fungerar. 

Tänk på!

 • När projektet är avslutat ska slutredovisning av hur beviljade medel använts skickas in till Sparbanksfonden Ulrica. Redovisning mailas till:

 • Beslutet om bidrag från Ulricaakuten kan inte överklagas. Motivering till beviljning eller avslag av stöd lämnas inte.

 • Bidrag lämnas inte till löpande verksamhet och driftskostnader, ändamål som normalt finansieras med kommunala/ regionala/ statliga medel, partipolitiska organisationer/trossamfund/religiös/politisk verksamhet eller privat finansiering.

 • Beviljade projekt publiceras på ulricehamnssparbank.se och i bankens sociala medier med mottagarens namn, belopp och ändamål. Genom att lämna in en ansökan lämnas samtycke till att sådan publicering får ske.

 • Om projektet inte fullföljs kan krav på återbetalning komma att ställas. Om projektet för kostnaden understiger budget ska medel som inte utnyttjas återbetalas till fonden.

 • Du får gärna dela med dig i sociala medier att du får medel från Ulricaakuten, med #ulricaakuten

Dela dina ideér med #ulricaakuten

Har du en god idé som kan göra en positiv skillnad men är ingen förening? Är ni en förening som gärna vill hjälpa till men vet inte hur?

 

Dela idéer eller efterlys idéer under hashtag #ulricaakuten i sociala medier. Vi kan alla hjälpas åt för att förverkliga idéer!

Beviljade projekt hittills

 • Utomhusträning vid Lassalyckan för permitterade, daglediga och seniorer - med Lindas Träningscenter. Fyra fredagar kl 10.15 med start 2020-05-15. 

 • Inköp av en parcykel till Solrosvägens servicebostad för funktionsnedsatta för att kunna aktivera isolerade boende.

 • Ulricehamns IFK, PF-11 köper in flyttbara små mål så att de kan hålla sin träning på ett bra sätt även på Stjärnvallen. Även andra lag i UIFK får användning för målen.

 • Aktivitetsmaterial för alla sinnen har delats ut till äldreboenden i Ulricehamn kommun genom projektet som Sabina Henriksson (Musikantens förlag) genomför. 

 • Historisk quiz i form av stadsvandring ordnat av Ulricehamns Guideförening. 

 • Stickcafé utomhus på Charlottendals Gård som ordnas av Elaine Karhinen.

 • Redvägs FK ordnar gruppträningar utomhus för spelare och föräldrar och har fått medel för att köpa in material till detta.