Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Vårt samhällsengagemang

Boende

Boendet är ofta den största utgiften vi har och en stor del av våra liv. Ska du flytta ihop, köpa, sälja, renovera eller funderar på hemförsäkringen? Vi guidar dig så att du kan känna dig trygg i ditt beslut.

Tips till dig som ska anlita hantverkare

Den 1 juli höjs rot/rut-avdraget. Kanske dags att ta tag i den där renoveringen eller utbygget ni pratat om? Då kommer här lite tips från oss.

Äldre man med hängselbyxor står ute i trädgården
 • Tips till dig som ska köpa bostad

  Här har vi satt ihop en steg-för-steg-guide som hjälper dig att få koll på hur ett bostadsköp går till, från början till slut.

  Steg-för-steg-guide för bostadsköp
 • Checklista för bostadsrättsköp

  Att det är mycket att tänka på när man ska köpa bostadsrätt skulle nog de flesta skriva under på. Vi hjälper dig få bättre koll på bostadsmarknaden och bostadsfrågor.

  Checklista för bostadsrättsköp
 • 5 tips för hållbar renovering

  Att renovera hållbart både för miljön, egna plånboken och långsiktigt över tid kan låta som en svår ekvation, men här får du expertens bästa tips.

  Renovera hållbart
 • Sålt bostad? Tänk på det här!

  Har du sålt din bostad med vinst? Grattis! Men att räkna ut hur mycket du ska betala i skatt är inte alldeles enkelt. Experten rätar ut frågetecknen. 

  Så skattar du vid bostadsförsäljning
 • Vill du hyra ut ditt boende? Tänk på det här!

  Att hyra ut stugan när du ändå inte är där, låta någon annan bo i din lägenhet eller kanske bara hyra ut ett rum är ett bra sätt att få in lite extra pengar. Men det finns lite regler att ha koll på.

  Tänk på detta när du vill hyra ut ditt boende
 • Så kan du minska plasten i hemmet

  Hygienartiklar. Leksaker. Fleece-tröjor. Är du också trött på mängderna plast vi konsumerar och släpper ut i naturen? Så här kan du minska din plastanvändning hemma.

  Minska plasten i hemmet - tips

Bolåneskola

Vår Bolåneskola är ett antal korta filmer där Charlotte, Julia och Lisa på ett enkelt sätt tar upp olika frågor och begrepp kring att köpa boende och boendeekonomi.

kvinna tittar in i kameran

Flytta bolånet till oss

Har du bolån hos annan bank och vill se om du kan få en bättre ränta?

Räkna på bolåneräntan

Räkna ut hur mycket du kan låna och se vad ditt lån kommer att kosta varje månad.