Skip to content

Juridiska tjänster

Tre personer håller om varandra och ler in i kameran

I livets stora beslut är det alltid skönt att prata med någon som kan sin sak. Som kund hos Ulricehamns Sparbank har du alltid juridisk kompetens på plats som ger dig kvalificerade råd i allt från bolagsbildning till samboavtal. 

Vill du boka tid med en familjejurist?

Våra familjejurister, Maria och Elin, hjälper dig med rådgivning och upprättande av olika handlingar inom familje- och fastighetsrätten. Till oss kan du också vända dig för att få hjälp med boutredning, bouppteckning, arvsskiften och närliggande frågor. 

Välkommen att kontakta oss! 

Maria Wilson

Maria Wilson

Elin Ingvarsson

Kvinna tittar in i kameran

Vad händer vid dödsfall? Har du råd att ha kvar bostaden om din maka/make/sambo avlider eller blir sjuk? Kan jag ge en gåva till enbart ett av mina två barn? Vad innebär ett äktenskapsförord? Kan min sambo ärva mig? Hur går en boutredning till? Frågorna kan vara många och olia frågor uppkommer i olika skeende i livet.

 1. Köpa bostad

  Det är mycket att tänka på när man väljer att bli sambo. För att skapa en trygg vardag och framtid är det bra att ha ett testamente samt ett samboavtal. Ibland betalar man även olika mycket och då kan en revers ta bort ekonomiska frågor.

 2. Gifta dig

  Bröllopsdagen är en av de lyckligaste dagar du kan uppleva under ditt liv. Men ibland händer oförutsedda händelser och då är det bra att ha ett äktenskapsförord och testamente. Då behöver du aldrig fundera om någonting skulle hända.

 3. Skilja sig

  Vid en skilsmässa kan det uppstå många funderingar. Ett gemensamt liv slutar och då kan man behöva hjälp med frågor om vårdnaden och bodelning. Genom rådgivning kan ni vara trygga att allt står rätt till.

 4. Ny familj

  Ibland hittar du kärleken även senare i livet som skapar nya familjekonstellationer. För att alla ska känna sig trygga är det bra att prata med en jurist om äktenskapsförord, samboavtal, särkullbarn och testamente.

 5. Din framtid

  Ibland tar livet en oväntad vändning. Då är det bra att du har en framtidsfullmakt som ger en anhörig ansvar att ta hand om dina intressen. Se även till att ditt testamente är uppdaterat så att du och din familj kan känna sig trygga.

 6. När någon går bort

  Det är mycket sorg när du förlorar en förälder. Då vill man inte även behöva fundera över vem som ska få vad. En jurist kan hjälpa dig med bouppteckningen och arvsskiftet vilket underlättar allt för hela familjen. Läs mer om arvskifte.

 1. Anhörigbehörighet

  Du som anhörig till en person som blivit sjuk kan under vissa omständigheter ha rätt att få hjälpa personen som drabbats med att betala personens räkningar. Vill du som anhörig betala räkningar för någon som är kund i Ulricehamns Sparbank gör du det med hjälp av blanketten nedan.

  Betaluppdrag för anhörig

  Om ni är flera anhöriga kan ni under vissa omstädigheter behöva ha en fullmakt.

  Fullmakt för anhöriga vid bankaffärer

  För mer information, läs här.

   

 1. Betalningsservice för dödsbo

  Med Betalningsservice för dödsbo får du som är dödsbodelägare hjälp att betala räkningar och lösa in utbetalningsavier som står i den avlidnes eller i dödsboets namn.

  Det kan vara till exempel begravningskostnader, hyra, el- och telefonräkningar. Pengarna tas ifrån den avlidnes konto. Likaså sätts utbetalningar in på den avlidnes konto.

  Läs mer om Betalningsservice dödsbo