Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Vårt samhällsengagemang

Varför upphör banken erbjuda bankfack? 

Anledningen till beslutet är flera, men de viktigaste orsakerna är

 • Vi har under en period märkt en minskad efterfrågan av bankfack i samband med att allt fler handlingar digitaliseras.

 • Det är idag få banker som erbjuder tjänsten bankfack. Idag finns istället andra bra alternativ för många av de dokument som man traditionellt lagt i facken. Har man andra värdesaker eller fortsatt känner ett behov av att ha ett värdefack så finns aktörer som enbart jobbar med detta.

 • Vi står inför en ombyggnad av våra lokaler för att möjliggöra en ännu bättre mötesplats för kunder, personal och Ulricehamn. När många andra banker väljer att stänga kontor väljer vi att värna om vårt lokala kontor och personliga möten. Ombyggnationen innebär att vi behöver göra ett antal förändringar.

Alternativ till bankfack:

 • Dokumentförvaringstjänst

  Man kan förvara juridiska dokument, exempelvis testamenten, via dokumentförvaringstjänster med automatisk bevakning. Vi kan tipsa om företaget Lexly som erbjuder tjänsten. Om du väljer att anlita Lexly subventionerar vi avgiften med 1000 kr.

  Läs mer om Lexlys dokumentförvaringstjänst https://lexly.se/privatavtal/dokumentforvaring

  (Detta erbjudande gäller t.o.m. 2024-05-31 och dig som har bankfack hos oss idag).

 • Säkerhetsbox

  I vissa fall kan det vara ett alternativ är att köpa en egen säkerhetsbox till ditt hem. I det fallet bidrar vi med upp till 1000 kr vid uppvisande av kvitto.

  (Detta erbjudande gäller t.o.m. 2024-05-31 och dig som har bankfack hos oss idag).

Banken har av ovanstående anledningar sagt upp våra bankfackskontrakt till upphörande per 2023-12-01. Senast denna dagen behöver du som har ett bankfack komma in och tömma detta och och återlämna samtliga nycklar.

Är ni två eller flera innehavare av facket så måste samtliga komma in för att skriva under. Kom ihåg att ta med båda nycklarna och ID-handlingar. Om alla innehavare inte kan delta kan ni istället använda en fullmakt. 

Fullmakt Bankfack/Servicefack

Avgiften för återstående del av året betalar vi naturligtvis tillbaka.

Har du frågor? Kontakta oss