Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Vårt samhällsengagemang
gågatan i ulricehamn uppifrån höghuset i banken

Vi utvecklar Ulricehamn

Genom vårt samhällsengagemang och hållbarhetsarbete vill vi bidra till att hela Ulricehamn växer och utvecklas. Det gör vi bl a genom att utbilda unga och andra i ekonomi, samarbeta kring sponsring och bidrag från Sparbanksfonden Ulrica. Fonden delar årligen ut ca 3 miljoner till olika utvecklingsprojekt.

Brygga ut till ett kallbadhus på pålar i vatten

Sparbanksfonden Ulrica

En sparbank är en unik företagsform, har inga ägare utan kan i stället närmast ses som en slags stiftelse. När affärsbanker delar ut vinster till sina aktieägare, delar Ulricehamns Sparbank ut del av vinsten till "sina ägare" i samhället där vi verkar, det vill säga hela Ulricehamnsbygden.

Detta gör vi via vår Sparbanksfond Ulrica där alla kan söka bidrag till projekt som utvecklar Ulriceham.

Female soccer coach packing soccer balls in the car

Sponsring

Vi på Ulricehamns Sparbank tror att ett rikt föreningsliv är viktigt för att bygden ska vara attraktiv att leva och verka i. Vår sponsring är därför en central del i vårt samhällsengagemang.

Vi samarbetar med de flesta föreningar i kommunen men fokuserar lite extra på samarbeten med organisationer som jobbar med barn och ungdomar.

login-image

Ung Ekonomi

Att få en bra grund i privatekonomi som ung kan göra stor skillnad för vuxenlivet. Initiativet Ung ekonomi syftar till att utbilda och inspirera ungdomar så att de får en sund och hållbar privatekonomi genom hela livet.

Att driva UF-företag på gymnasiet är inte sällan en språngbräda in i vuxenarbetslivet.

xxx

Hållbarhet och miljö

Grundtanken med Sparbanken är att lära människor att spara och planera för en tryggare tillvaro, samtidigt som bankens avkastning ska komma till nytta för samhällets utveckling. 

Arbetet med hållbar bankverksamhet är en naturlig del av vår vardag och bidrar till ett uthålligt samhälle med en sund och hållbar ekonomi för både våra kunder och samhället. 

Äldre par sitter hemma i soffan och tittar i en bok

Utbildning i digital ekonomi

Med utbildning och guidning vill vi bidra till att fler får koll på våra digitala tjänster. Vi går igenom säkerhet på nätet och visar hur exempelvis BankID och Swish fungerar.