Vi inledde vårt besök med en promenad längst hagarna i området.

- Vi ska äntligen skaffa solceller! Marie pekar mot ridhusets tak och berättar att det är ett arbete som de planerat under en längre tid för att få ner kostnaderna för bland annat all belysning. Detta är något som de hoppas kunna påbörja redan till våren. 

Klubben har ett mål att arbeta aktivt mot en hållbar och miljövändlig drift av verksamheten. Förutom installation av solceller kommer de bl a byta ut lysrörsarmaturer mot en mer miljövänlig belysning och installera en mer energieffektiv ventilationslösning.

Medans vi promenerar genom hagarna möts vi av gnäggningar från ridskolans hästar. Marie hälsar glatt på alla hästar och spenderar gärna några extra minuter för att ge dem pussar och klappar, något som vi också har svårt att hålla oss ifrån.

- Hästar har en sån positiv inverkan på vårt mående och välbefinnande. Därför har vi inlett ett otroligt fint samarbete med grundskolan i Ulricehamns kommun där barn och ungdomar som har utmaningar med en vanlig skolgång kommer till stallet en gång varje vecka. Vi vill sprida den glädje och värme som hästarna ger till alla som behöver det, berättar Marie.

Marie avslutar med att berättar med stolthet att ridklubben är så mycket mer än bara en ridklubb. Hit är man välkommen ung som gammal, till en plats där alla får möjlighet att utvecklas och ha roligt tillsammans.

Läs mer om Ulricehamnsbygdens Ridklubb